عنوان: عارضه ها و اثرات جانبی خالکوبی
امروزه افراد بسیاری به انجام خالکوبی برای زیبایی بیشتر روی آورده اند اما باید این نکات را بدانیم که عارضه ها و اثرات جانبی خالکوبی ممکن است به مراتب بیشتر از اثرات مثبت آن باشد.
گفته ميشود از ديدگاه دين اسلام، خالکوبي روا نبودهاست. خواه به دليل آزار بدن و خواه به دليل نقش و نگار.همچنين با استناد به کتاب تورات در دين يهوديت، خالکوبي مجاز شمرده نشدهاست.بر عکس اين عمل در ميان مسيحيان عملي مذهبي تلقي ميشده است.
شيوه خالکوبي، با اندک تفاوت در همه جاي ايران يکسان بودهاست. ابتدا نقش را با سوزني بر پوست حک ميکردند تا اندکي خون بيايد. سپس ماده رنگي را بر اين زخم قرار ميدادهاند تا به تدريج جذب پوست شود. ماده رنگي ميتوانسته شامل نيل، سرمه، دوده چراغ، آب تره يا هر رنگ طبيعي ماندگار ديگر بصورت مايع يا جامد باشد که به آن خالکوبي گوشتي ميگويند و به خاطر دلايلي از جمله خون آمدن و خطرات بهداشتي آن، اين کار حرام اعلام شده!
اما در روشهاي جديد ازسوزنهاي معروف به سوزن سرطلايي استفاده ميشود، در ابتدا طرح خالکوبي را با خودکار بر روي بدن ميکشند، سپس سوزن سرطلايي را درون جوهر (جوهر خودنويس ropid)ميزنند و به آرامي به زير پوست بدن وارد ميکنند! که نه موجب درد شده و نه موجب خون ريزي!
خطرهاي بهداشتي
خالکوبي به دليل شکستن سد دفاعي پوست ميتواند سلامتي فرد را تهديد کند، از جمله بيماريهاي عفوني و بروز حساسيت. اگر وسايل خالکوبي به خوبي ضد عفوني نشوند ممکن است باعث انتقال بيماريهايي همچون ايدز شود.
عوارض اوليه که مي توانند در اثر خال کوبي پديد آيند عبارتند از :
-عفونت :
وسايل و سوزن هاي آلوده که در اين کار استفاده مي شوند مي تواند باعث انتقال بيماري هاي عفوني مانند هپاتيت بي ، هپاتيت سي، ايدز ، عفونت هاي پوستي ناشي از « استافيلوکوک » ، کزاز ، و تبخال شود. حتي اخيرا” مواردي از انتقال « مايکوباکتريوم » از راه سرسوزن هاي آلوده گزارش شده است (ميکروب بيماري « سل » از خانواده مايکو باکتريوم هاست). حتي مشخص شده که بعضا” مرکب مورداستفاده در خال کوبي، عامل انتقال بيماري است يعني مرکب آلوده به ميکرب بوده است . قرمزي ، درد ، تورم ، و ترشحات چرکي از نشانه هاي عفونت محسوب مي شوند.
-مشکلات مربوط به پاک کردن خال کوبي :
خال کوبي در عرض چند دقيقه تا چند ساعت انجام مي شود ولي اثر به جا مانده دائمي است! پس قبل از انجام آن خوب فکرکنيد. برخي آمارها در کشورهاي پيشرفته حاکي از آنست که از هر ده نفر، يک نفر از انجام تاتو پشيمان مي شود ولي من شخصا” تا به حال کمترکسي را ديده ام که از خال کوبي خود رضايت داشته و پشيمان نشده باشند . اين پشيماني بخصوص در خانم هايي که ابروي خود را تاتو مي کنند بيشتر ديده مي شود. ولي متاسفانه پاک کردن خال کوبي کار ساده اي نيست و مستلزم صرف وقت و هزينه زيادي است .
موثرترين وسيله براي پاک کردن تاتو ، ليزر است ولي علي رغم پيشرفت هاي زيادي که در تکنولوژي ليزر رخ داده در بسياري از موارد موفقيت آميز نيست و گاهي هم اسکار ( جاي زخم ) يا کلوئيد ( « گوشت اضافه ») برجا مي گذارد. پس قبل از انجام اين کار از خود بپرسيد که آيا واقعا” مي خواهيد که نقشي را براي هميشه روي پوستتان داشته باشيد. اگر مطمئن نيستيد يا فکر مي کنيد ممکن است در آينده پشيمان شويد ، وقت بيشتري براي تصميم گيري به خود بدهيد. اگرتصميم به خالکوبي گرفتيد ، محل آن را به دقت انتخاب کنيد. ضمنا” به ياد داشته باشيد که گاهي با افزايش وزن يا حاملگي شکل نقشي که خالکوبي کرده ايد بتدريج تغيير مي کند.
واکنش هاي آلرژيک :
دربعضي موارد شخص نسبت به موادي که براي خالکوبي استفاده مي شود حساسيت دارد. اين واکنش ها واقعا” دردسرساز هستند زيرا خارج کردن رنگدانه هاي مربوطه از پوست بسيار مشکل و گاهي غيرممکن است. اين مسئله بيشتر در مورد رنگ هاي قرمز ، سبز ، زرد ، و آبي رخ مي دهد. خارش پوست در محل خالکوبي ممکن است از علائم واکنش الرژيک باشد. الرژي ممکن است حتي سالها بعد از خال کوبي رخ دهد.
منبع : کاشت مو